11 augusti 2009

Malmö

Har varit på besök i Malmö några dagar. Tog tåget ner och hamnade då i en ”tyst kupé”, där man alltså inte får prata varken i mobilen eller med de andra passagerarna. Kändes först lite konstigt, man är så van vid det ständiga sorlet bland folk. Men sedan var det riktigt skönt och vilsamt!

Dagarna ägnades åt att titta på vackra blommor, strosa på stan och bara allmänt ha det bra.
Vädret förbättrades från regn och åska första kvällen, till strålande sommarvärme.Är man i Malmö och har kameran med sig, måste förstås Turning Torso fotograferas! Får antagligen kallas för den främsta symbolen (tillsammans med Öresundsbron) numera. Tidigare var Kockumskranen det som man först av allt såg sticka upp över slätten. Synd att den revs, kunde kanske istället fått en renovering och ett alternativt användingsområde
En annan ”sevärdhet” som tar allt mer plats är Zlatans hus. Ett vitt, gammalt palats nere vid Ribban. Inte alls så avskilt som man kunde tro att en världskändis skulle behöva bo för att få vara ifred.


Lite annorlunda bebyggelse har växt upp inte långt därifrån. I västra hamnen har ett helt nytt område anlagts. Mycket sten, men stilrent och på sitt sätt vackert!
Tänk att ha den här utsikten från sitt köksfönster!!

Härligt på sommaren, kanske inte fullt lika underbart en stormig höstdag!

Inga kommentarer: