16 november 2009Det är en grå och dyster tid nu. Ljuset kommer knappast fram mellan moln och dis och mörker. Det gäller att kunna se förbi allt detta, att finna de små ljuspunkterna som trots allt finns där.

Se glädjen bortom det vardagsgrå, eller rättare sagt glädjen i det vardagsgrå. Att istället för den mulna dagen, se den milda hösten. Glädjas åt allt som tack vare detta, fortfarande växer och kanske till och med blommar.

Känna det milda duggregnet smeka kinden och se skymningen sänka sig över landskapet allt tidigare för varje dag.

Bortom allt detta väntar en vår full av ljus 0ch varma vindar!

5 kommentarer:

Marie sa...

Du har förstått det hela...bakom det gråa finns något vackert. Mycket mer, bara man ser. Kram

Sari sa...

Ja, tänk att det efter en lång höst och vinter ändå kommer en underbar vår!!! Jag längtar så efter den!! Men först firar vi advent, jul och nyår och sedan kan vi börja längta efter våren på allvar!
Jo, man måste nog försöka tänka positivt, trots gråväder och mörker... Annars blir man ju deppig!
Ha det så bra!
Sari

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Tack för titten hos mig! Ser att du har mormorsrutor, sådana hittade jag även hos min ma nu när vi håller på att tömma huset. Nostalgi!
Härligt snöfall över din sida, kontrast till regnet utanför!
Carin

Ett ögonblick av mitt liv sa...

Roligt att du tittade förbi :)

Ja nu är det lätt att tappa orken och lusten för allting, detta eviga mörker suger verkligen all energi från en. Man får försöka hitta alla små glädjestunder och fokusera på dem och snart är ju julmånaden här :) och då tycker iallafall jag att det känns lättare och roligare :)

Kram Åsa

Huset vid ån sa...

Åh, Vilken fin o trevlig blogg jag hamnade på....Jättebra skrivet om den gråa tiden som är nu....Önskar dig en trevlig helg! Kram Therese