06 januari 2010

Tre konungars dagNär Jesus hade fötts i Betlehem i Judeen på kung Herodes tid kom några österländska stjärntydare till Jerusalem och frågade: ’Var finns judarnas nyfödde kung? Vi har sett hans stjärna gå upp och kommer för att hylla honom.’ De gick in i huset, och där fann de barnet och Maria, hans mor, och föll ner och hyllade honom. De öppnade sina kistor och räckte fram gåvor: guld och rökelse och myrra.
— Matteus Evangelium, kapitel 2, vers 1, 2 och 11Trettondedagen - nu tar julen slut!
Många plockar bort allt julpynt, eller har kanske redan gjort det.

Verkar som om man nuförtiden tröttnar allt fortare.

Hela december är full av längtan och förväntan inför julen, men så snart den är över längtar vi vidare till våren, till sommaren.

Någonstans på vägen tappade vi nuet.

5 kommentarer:

Marie sa...

Du skriver precis det jag tänker...känner mig alltid lite tom efter jul, och efter all längtan och det är kanske just för att man glömmer bort nuet. Kram

Maria Björkman sa...

Fast det är ett stort glapp mellan juleslutet och våren, och det är svårt att fylla tycker jag. Man saknar alla vackra juleljus som lyser upp på det där speciella sättet, allt blir så kalt och ogästvänligt i väntan på vårsolen. Om det inte vore för att jag firar födelsedag i februari, hade man gott kunnat skippa årets två första månader!

svartanova sa...

Tack!
Jag har bara strykit lite på dem, så smälter de ihop.

Kalo sa...

Du har så rätt. Bäst att försöka leva i nuet och njuta av vintern!
Karin

Mimmi sa...

Hej :)
visst har du rätt i det su skriver :) och även om det är kalllt här nu .. så finns det alltod något som man kan tänka positivt på :) ..det är väldigt vackert ute och man kan gå en kort promenad ..om man vill förstås :)
Idag skall jag iväg och köpa äpllen och kokosfett som jag kan mata fåglar med.. för nu behöver de verkligen lite extra spå här i kylan ,
ha en fin dag :)