31 mars 2010

Att odla krasse


Tror att man behöver alla vitaminer och nyttigheter som finns just nu!


För att få något "grönt" på tallriken (eller mackan) så sådde jag häromdagen lite smörgåskrasse på ett fat.



Finns så många olika typer av groddar nuförtiden.
Har funderat på att försöka mig på denna typ av odlingskonst, men tvekar lite...

Vet inte vad det är för sorts frön som ska användas.
Kan man t.ex. ta vanliga frön från trädgårdsmästaren, sådana som egentligen ska påtas ner i jorden??



9 kommentarer:

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Bäst att fråga i hälsokosten om man inte är så insatt.
Alfalfafrön är åtminstone lätta att grodda och de smakar gott. Jag groddar dem i en glasburk med silduk. Sköljer dagligen, låter burken stå uppochnervänd på en mörk plats tills det slutligen är dags att ta fram burken i ljuset, låta groddarna bli gröna och sedan mumsa dem av hjärtats lust. Lycka till!

farmor ankus sa...

Så gott det såg ut med dom små gröna groddarna, jag vet inte vad det är för frön man ska använda.
Det kan nog behövas lite vita min kick nu efter vintern.
Ha en god och trevlig Påsk.
kram

charmanta sa...

Blir nog gott på en hårdmacka! Jag har aldrig sått så där så jag törs inte ge några råd!
glad påsk på dig! Kram Marie

Vårt lilla röda hus sa...

Jag är ingen groddare men krasse brukar jag odla. Man kanske ska börja grodda? Fast nog är det lite omständligt... eller?

Påskkram till dig.
Eva-Mari

Åsa! sa...

Jag har testat krasse, solrosskott och rädisgroddar. Solrosorna var svårast, men godast. Rädisorna smakade verkligen rädisa. Jag tror man kan använda vanliga frön, varför skulle man inte kunna?

Tigris Predikantan sa...

Tänk att jag aldrig har testat ... kanske dags *ler*?
:)

Snäckskalsdalen sa...

Har köpt frön i en handelsträdgård, alltså paketerade från Weibulls, Lord Nelson och alla dom där företagen. Och dom har sortiment om jag förstått det hela rätt som är till att gro hemma och äta av sedan. Jag har inte sått dom ännu, men borde göra det för det behövs nog, ja!
Kram
Agneta

Anonym sa...

Hej! Jag har precis strött ut krassefrön på blött hushållspapper på ett fat. Tror du att jag ska sätta plastfolie över, eller funkar det utan?
//Jennifer

LisaMatilda sa...

Hej Jennifer!
Det går alldeles utmärkt att odla krasse utan plastfolie över. Se bara till att hålla jämn fuktighet och ställ fatet ljust!