01 juni 2010

Lyckliga Lotta och svekfulla Tele2Idag har varit en bra dag!

Kan det ha något att göra med att solen och värmen har kommit hit?

Började dagen med några timmars datakurs - klarade bland annat av ett prov som gick över förväntan!

Tog sedan en runda om biblioteket och hamnade sedan i en liten loppisbutik! Hittade där flera fina saker; några förkläden, en duk och en liten handduk. Allt i fina retrofärger och mönster. Även ett tyg med blåa elefanter fick följa med mig hem!

Sedan bar det av till en blomsteraffär med tillhörande växthus fulla med sommarblommor. Blev två vita Lyckliga Lottor. Släkt med Flitiga Lisa och tillhör balsaminfamiljen läste jag mig till!
Men varför heter den Lyckliga Lotta??

Just i den miljön, bland dessa mängder av blommor, skulle jag kunna tänka mig att jobba! Önskar mig modet att fråga om de behöver extrapersonal! Men det är ju inte att tänka på, har mitt vanliga kneg att ta hänsyn till. Slipper inte därifrån så lätt, det är ju semestertider på gång!

Har sedan haft en dust med Tele2. Är kund där på min fasta telefon och för en tid sedan ringde en försäljare och sa att de skulle sänka sina abonnemangsavgifter rejält, de hade skaffat "egna nät". Min förmånliga prisplan från tidigare skulle jag få behålla!

Vad han "glömde" att berätta var att jag i fortsättningen kommer att ringa via mobilnätet!
Den vanliga "ledningen" kommer inte att finnas!
Blir det lika hackigt som mitt mobila bredband till datorn och inte fungerar som det ska, så kostar det mig 900:- att byta tillbaka! Och ingen på Tele2 kan garantera täckningen, det bara tror att det ska funka bra!

Mina förmånliga minutpriser sedan innan får jag inte heller behålla, trots försäljarens löften och trots att vi diskuterade just detta!

Försäljaren gjorde även en inspelning av avtalet, men den kan inte någon på Tele2 hitta nu...

Tror att jag ska skriva till Sverker...

5 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Jamenvisst är det tradigt. Jag tycker att det är lite så med allting, det är tele, bredband, tv, det är el leverantörer hit och dit och avtal och grejer. För att bo hemma.....man är inte van vid alla dessa ställningstaganden i hemmet.

Kul att provet gick bra, gratulerar!

Agneta kram

Babsan sa...

Jobbigt läge! Man blir galen på alla såna här trassligheter.

Håller tummarna!

charmanta sa...

Ja, jag håller med dig, det är ett evigt ringande från alla olika leverantörer om priser hit och dit, till slut vet man varken ut eller in.
Ha en bra dag i solen! Kram Marie

farmor ankus sa...

Ja det är mycket som är bättre idag, men oerhört mycket mera sämre, dessa telefon marodörer är jag sååå himmmla trött på.
jag vet att det är deras jobb men som kund kan man bli less.
Ha en bra dag
kram

Cecilia sa...

Hej!
Tack för din kommentar på min blogg!
Blev nyfiken på dig och har tittat på dina fina bilder.
Sedan kom jag till detta inlägg och hajade till; sitter just och funderar på vad man kan skriva i ett brev till Tele2 utan att bli polisanmäld... :-D