04 oktober 2010

Visst njuter man mera vår och höst...


... av de blommor som finns?Här en liten "spira" av okänd sort.Kärleksörten blommar och lär hänga i ett tag till!Dahliorna är borta efter veckans frostnätter och astrarna från förra inlägget ser lite tilltufsade ut, men vänder fortfarande sina färgglada ansikten mot höstsolen.


Längre inåt landet i en annan liten täppa blommar till vår stora förvåning fortfarande både krasse och tagetes! Där brukar annars alltid vara kallare och blommorna frysa bort tidigare, men inte detta nyckfulla år. Av någon anledning så har de klarat sig...


6 kommentarer:

farmor ankus sa...

Ja du man blir så glad när det finns någon blomma kvar. Jag ska plocka in mina Dahlior idag, för dom är inte sig lika.
Den först bilden, så fin den blomman var. Hoppas någon vet vad den heter.
Ha en god vecka
kram

Så som livet är sa...

Ja, absolut är hösten och våren mera njutningsbar!!!
Lugnet på ett helt annat sätt.
Du tar alltid lika vackra bilder.
Kram

Mia sa...

Det är en drakmynte, Physostegia virginiana, en av höstens höjdepunkter. Den står sig så länge och kommer lite här och där hos mig. Det blomstrar fint ute, men hos mig är det lite för långt mellan plantorna om hösten så man tänker inte helt över det. Inte för jag kommer ut då, men jag ser jo det genom fönstret :)

Mia sa...

menade förståss drakmyntA.

Allis sa...

Visst är det så, att man njuter lite extra av den första och sista blomsterfägringen - till skillnad från sommarens överflöd...
Ha en härlig måndag!
Kram Allis

Monica sa...

Nu har jag tassat in, härlig Blogg! tassade även in i din andra......"gillar" mycket! Ja, vad säger man om hösten......många varma färger, mycket levande ljus och varm pläd att kura in sig i. Höstkram från mig.