08 september 2015

Mera dörrar och växthus


Någon bänk har ännu inte blivit målad, däremot ytterligare ett antal dörrar...
Förstår inte hur många det finns på det här stället, tur att de inte alla sitter på samma hus i alla fall!!

Äntligen har det ju blivit lite målarväder. Har inte varit mycket av den varan...
Och ändå så säger SMHI att det har varit en ganska så normal svensk sommar! Konstigt!

I växthuset frodas kapkrusbär, rosmarin och stevia. Växer så det knakar. Beror troligen på att sniglarna inte verkar gilla dessa växter. Tydligen är de inte speciellt socker-glada, inte mina spräckliga typer i alla fall! Hittar fortfarande en och annan därinne som åker ut fortare än kvickt, men de är inte många.

Sedan finns det en hel del som inte har växt så bra... Pga för lite sol, dålig passning och okunskap från trädgårdsmästaren (dvs mig)... Sådant som man kanske inte ska satsa på ett annat år... Ska nog skippa pak choi:en, inte odla lika mycket mangold (som har stått alldeles för tätt). Inte heller squashen eller rädisorna har varit någon höjdare...

********

Idag har jag varit och köpt vårlökar - tulpaner och allium.
Nu börjar vi om på ny kula!2 kommentarer:

myrica sa...

Jag har inte haft det så bra med mina grönsaker som varit på friland, dom har mina vänner Sniglarna smaskat upp. Men blommor har det inte varit så bra heller men jag vill nog säga att dom kan behöva lite sol oxå, hmm.
Jag har oxå köpt lökar så jag tänkte få ned dom nu i helgen, så kul till våren och se dessa komma, man blir alltid lite förvånad för man kommer inte alltid ihåg vart eller hur många man satt.
Så nya tag.
ha det gott
kram

Min plats i solen sa...

Jag gillar trädgårdsplanerandet under hösten och vintern. Att medan jorden vilar sig så kan man planera allt roligt som man vill göra till våren. Få längta lite. :)

Sköt om dig och ha en fin helg.♥

Kram Lotta