18 december 2016

Man kan aldrig få för många pinnar...

... det vill säga stöttor till trädgården!

Alltid när det klipps / sågas ner mindre träd och buskar ser jag potentialen i de raka, fina grenarna och stammarna. Vilka idealiska stöttor till mina plantor de skulle bli. 
Klipper dem rena, men sparar gärna små kvistar för extra stöd åt klätterväxter och uppbindningsband. Vanliga raka "köpepinnar" funkar ju inte alls, allting bara glider av dem.

Eftersom det den senaste tiden röjts undan en hel del buskar och dylikt, så börjar min hög med pinnar att växa! Samlar i en hörna i uthuset och kanske det snart är på gränsen till lite mycket...

Men det behövs ju i olika längd, form och tjocklek!

Häromdagen sågades det ner en större bokegren. Den skulle bli ett utmärkt stöd till en ros eller en klematis! Måste bara förankra den i marken på ett bra sätt!?

Tål att fundera på...
Men jag har ju hela vintern på mig!

1 kommentar:

The Swedish Wildflower sa...

Jag hoppas att du har fått användning av alla dina sparade pinnar detta år och tänk vad bra med återbruk och att ta tillvara det som finns. Önskar att jag var bättre på det. Tar till mig ditt tips.
Tack snälla du för all din värme och glädje du har visat i mina kommentarfält genom åren. Ord som alltid har lyft och gjort mig glad. Och även om jag nu slutar att blogga och lämnar bloggvärlden vill jag att du ska veta att jag kommer fortsätta kika in här då och då och se hur du har det. Jag önskar dig allt gott och lycka till för framtiden.

Ha en fantastiskt fin sommar!♥

Kram Lotta