07 december 2009

Böcker på önskelistan

För att fortsätta på julklappstemat, så kommer här några böcker som gärna hade fått landa på mitt nattygsbord. Böcker är något som säkert finns i de flesta julklappssäckar på julafton. En enkel lösning kan det tyckas, men det gäller att hitta rätt exemplar till rätt person. Det finns ju så otroligt många och oftast så kommer det ett helt gäng nya alldeles precis till jul!

Deckare har varit väldigt populära de senaste åren, däremot har biografierna hamnat lite i skymundan. Synd tycker jag, det är oftast en mycket intressant historia som berättas och att den är sann gör ju inte saken sämre!Edith Piafs självbiografi! Hennes egen berättelse finns nu på svenska. Flickan som växte upp på en bordell och sjöng i gathörnen i Montmartre.


Michelle Obama - kvinnan som hamnade mitt i maktens centrum, som står sida vid sida med de senaste decenniernas mest omskrivne president.

Fidel och Che - vapenbröder och kompanjoner i revolution. Och även om man inte delar deras brinnande övertygelse, så är de utan tvekan två intressanta personligheter ur historien.

Bilderna lånade fr Bokus.

1 kommentar:

Marie sa...

Har inte alls läst många biografier, kanske det är dags för det nu. Om jag skulle välja en av de som du föreslår, så blir det nog den om Edith Piaf. Kram