24 september 2010

Handarbetstrenden...
Tänk att det har blivit så populärt att handarbeta!!

För omkring 25 år sedan när jag kom ut i arbetslivet för första gången, så satt "tanterna" där med sin stickning på rasterna! Då var det också ganska så vanligt, men absolut inget som jag skulle vilja ägna mig åt.

Nu däremot är det ju värsta innegrejen i alla åldrar!!

De små garnaffärerna lever upp som aldrig förr, de färggranna nystanen täcker väggarna och allt från gamla damer till unga tonårstjejer springer ut och in!

Och även jag har tagit upp virkandet. Det som jag lärde mig som barn av min mormor har kommit till heders och blommat upp igen.

Vad som däremot retar mig en aning är att jag tydligen är så trendkänslig och påverkbar...
Mitt virkande har legat nere i många år, men nu när alla andra, så...

10 kommentarer:

Maria sa...

Så kul att du har "drabbats" av handarbetsfebern! Det finns ju så mycket roligt man kan sticka/virka/brodera/sy m.m. Jag älskar att hålla på med detta! En stickning/virkning är dessutom så rogivande att hålla på med. Ha det gott med garn och stickor/virknålar!
Maria

Tigris Predikantan sa...

Ha,ha ... ja, ibland är det bara så, vi går i samma fälla!
:)

Snäckskalsdalen. sa...

OK, trendkänslig kanske, men jag väljer att se det som om man är öppen för nya (nygamla....) idéer och sysselsättningar, för mig är det bara positivt! Så virka på du, det tycker jag!
Kram Agneta

Käranån sa...

Jag tycker det är fantastiskt när unga kvinnor har börjat handarbeta, att all denna gamla kunskap inte går förlorad! Vem har inte gått i trendfällan?, vem tror du har skåpet fullt med "nya" garner som aldrig blir till något?...för att inte tala om alla TYGER...men för mig är handarbete en terapi.
Ha en skön helg!

Åsa! sa...

Visst är det roligt att det kommit igen. Kanske som en motvikt till bråttomsamhället?!

farfars stuga sa...

Virka kommer det nog inte bli för min del, men innan alla barnen hade jag alltid ett broderi i min hand och en viss längtan tillbaka dit finns igen.
Var nog ganska "otrendig" på gymnasiet för när vi åkte på skolresa till Tyskland satt jag och en kompis med var sitt broderi hela tågresan.

Trevlig helg!
Kram Cia

Hanna sa...

ja visst är det roligt att det har blivit så-
Tack för att jag fick titta in på din blogg.
Ha en bra helg.
Kram
Hanna

Lisbet sa...

Tack ska du ha! Jag var riktigt nöjd med syandet i helgen och skall nog fortsätta. Bara tiden räcker till och jag hittar en plats för symaskinen så jag inte behöver städa undan den hela tiden.
Riktigt roligt att det blivit så inne med allt handarbete igen. En tid var det faktiskt så att många klarade sej igenom hela skoltiden utan att lära sej virka och sticka... Alla handfärdigheter är en värdefull gåva att ha med sej i livet.
Ha en fin helg!

Ting o Tankar sa...

Haha, det där känner jag igen. Ibland är jag lika dan. =)

Mia sa...

Jag la aldrig bort virkkroken efter att mormor satt den i min hand, men det som är kul tycker jag är vad som virkas. Det är inte sirliga bordsdukar och gardinkappor, det är ju rena färgfyrverkerier från 70 talet. Har sett många såna 'gamla fula kuddar' virkade igen..grytlappar, tänk, vem virkade grytlappar för några år sen? Och vi följer efter :)