25 mars 2011

Alla fåglar kommit ren...

Idag har staren kommit...
Satt högt uppe i en ek och kvittrade sådär vårlikt som bara en stare kan...

Vid fågelbordet håller vinterns alla gäster fortfarande till.

Allt från blåmesarna, talgoxarna, bofinkarna och domherrarna till minsta lilla husmusen. Han pilar så snabbt fram ur sitt gömställe och snor åt sig några frön. Sitt bo har han mitt i kärleksörten, tänk vilken romantisk plats att bo på!!

En annan filur som dykt upp de senaste dagarna är rödhaken - han håller sig på marken och springer utmed husväggen för att kunna plocka till sig det som trillat ner från talgbollarna.
Alla dessa fantasifulla, färgglada fåglar får illustrera våren!!
Ja, tänk så många härliga telegram det fanns förr som man skickade till varann vid festliga tillfällen. Idag blir det ett telefonsamtal eller ett sms...


5 kommentarer:

Lövkojan sa...

Det är så härligt när fåglarna kommer tillbaka!

På det sättet tycker jag det var bättre förr, om än inte så miljövänligt kanske men alla fina kort av alla slag man skickade var riktigt trevliga att få och att ge :).

Kram Marie-Louise

Lisbet sa...

Tack för grattisarna!
Härligt med vårfåglarna! Jag håller utkik då jag kommer mej ut, vilket inte blir så mycket varje dag. Telegram var nog ngt väldigt speciellt, förr i världen! Jag har ett par sparade, någonstans...

Ha en fin dag!
kram

Åsa! sa...

Vilka härliga vårteckan! Än har jag inte sett någon stare här hos mig, men tranorna har iallafall dykt upp! Alltid något :)

farmor ankus sa...

Vilka finatelegram, jag vet jag skulle köpa ett som min mor skulle skicka, men vad dom var tråkiga, det blev en med flagga, trist.
HA det gott
kram

Snäckskalsdalen. sa...

Vart tog alla fina telegram vägen, det är ju hur kultigt som helst att få se dom igen!
Agneta kram