27 september 2016

Höstens skörd

Fina, ljuvliga höstdagar har vi haft. Nu verkar det som om regnet och rusket är på intågande - i alla fall tillfälligt. Man kan ju alltid hoppas att solen och de sköna dagarna kommer tillbaka.Äpplena i trädgården har varit varierande. Ett träd har knappast givit något alls, medan ett annat har varit och är fortfarande alldeles överfullt av frukt.

Men vad ska man göra av allt?
Allt ruttet och "fågelhackat" samlar vi till grannen som gärna tar hand om det och ger det till vildsvinen.


Tomaterna i växthuset har varit så där. Ett par plantor som stått utomhus likaså. Men sammanlagt är resultatet godkänt. Fast inte kommer vi att ha tomater som ligger på mognad ända fram till jul som vi hade ett år!

3 kommentarer:

Lisbet sa...

Här är det höst nu. På riktigt. Hårda vindar har utlovats till i morgon och lördag, sedan blir det lugnare igen och t o m soligt!
Fina foton av äpplena och tomaterna! Skördetiden börjar vara över, vi har inte så mycket i fråga om skörd. Men kanske lusten att plantera och så kommer till våren.
Ha en skön helg! kram

The Swedish Wildflower sa...

Härligt med egen skörd av både tomater och äpplen. :) Här blev det stora skördar av äpple, päron och plommon i år medan däremot körsbär och bigarråer blev nästintill inget. Det svänger från år till år och det är en överraskning varje år att se hur stor skörd det blir.

Njut av skörd och oktober och var rädd om dig.♥

Kram Lotta

myrica sa...

Så gott det ser ut, jag fick inte en endaste toma ti år, tycker det var märkligt men så är det.
Äpplen blev det några.
Önskar dig en trevlig höst dag
kram