04 november 2016

Restpannkaka

En favorit här har blivit vår egen restpannkaka. En variant på fläskpannkaka men i stället för fläsk tar man vad man haver...

Helt rätt i dessa tider när det pratas så mycket om allt matsvinn som förekommer!

Idag åkte det ner en rest på pyttipanna (potatis, blomkål, palsternacka och korvbitar), några överblivna tomater samt som nästan alltid pasta. Brukar samla överbliven spagetti och annan form av pasta i en burk i frysen. Perfekt för att göra restpannkakan lite matigare...

Till en form ca 2 - 3 personer.

Fyll formen till 2/3 med rester du har hemma
tex potatis, pasta, tomater, spenat, grönkål, blomkål, palsternacka, korv, kyckling...

Vispa samman
2 dl mjöl
4 dl mjölk
2 ägg
citronpeppar
hel kummin
salt
aningen spiskummin
lite riven ingefära
och häll över.

225 grader i ugnen i ca 35 min.

Går lika bra med annan kryddning tex pizzakrydda, dill...

... eller vad du vill!




3 kommentarer:

Lisbet sa...

Det där var en fin idé! Tack för receptet!
Ha en fin söndag!
kram

myrica sa...

Det lät gott, varför har man inte tänkt på det innan, trevligt med nya uppslag till maten.
ha en fin dag
kram

The Swedish Wildflower sa...

Det låter som ett strålande sätt att ta hand om rester. Tack för tipset! :)

Sköt om dig!♥

Kram Lotta